SPINNING

Čo je SPINNING®

SPINNING® je energeticky účinné skupinové cvičenie na stacionárnych bicykloch, ktoré spája hudbu, motiváciu a predstavivosť do jedného celku s presne dávkovaným tréningom. Tento originálny cyklistický program ponúka fyzické a psychické prvky športového tréningu ľuďom každého veku a úrovne zdatnosti.

SPINNING® program kombinuje tréning podľa srdcovej frekvencie s piatimi štýlmi jazdy a ponúka tak účastníkom neopakovateľný spôsob cvičenia. Johnny vytvoril SPINNING® program s vedomím, že každý má pri tréningu iné potreby a ciele. Jazda každého účastníka plne zodpovedá jeho individuálnym fyzickým predpokladom.

SPINNING® program ponúka viac ako 16 000 autorizovaných centier pod vedením 60 000 certifikovaných inštruktorov v 80 krajinách sveta. Vďaka presným licenčným pravidlám a dôslednému dodržovaniu tréningových metód môžete zažiť rovnako kvalitnú SPINNING® lekciu na Floride, v Taliansku, Nemecku, Singapuru, Južnej Afrike alebo v Slovenskej republike.

SPINNING® smú ponúkať iba autorizované centrá, kde jednotlivé lekcie vedú lektori s certifikátom “Johnny G. SPINNING® Instructor” (J.G.S.I.). Iba to je pre Vás zárukou zachovania pôvodných, účinných a bezpečných princípov SPINNING® programu.

Prečo ísť na SPINNING®
Johnny G

Nemusíte byť práve vrcholoví športovci, dokonca nemusíte nikdy predtým športovať a predsa môžete ísť na SPINNING®. Nemusíte sa učiť žiadne zložité pohyby. Budete nenásilným spôsobom pracovať na svojej fyzičke a zároveň prečistíte svoju myseľ – i keď je Vám šesťdesiat alebo máte 130 kíl.

SPINNING® je ideálny prostriedok ku schudnutiu. Pri jednej 45 minútovej lekcii priemerne spálite 400 až 600 KCal, čo je 12-krát viac než pri aerobiku, bez toho, aby ste zaťažovali svoje kĺby. Pravidelný SPINNING® tréning Vám pomôže účinne tvarovať a spevňovať Vašu postavu. Získate pevný zadoček a štíhle nohy.

SPINNING® program umožňuje špecializovanú prípravu pre všetky druhy športov. S pomocou merača tepovej frekvencie je možné simulovať konkrétnu tréningovú záťaž – vytrvalosť, rýchlosť, výbušnosť i intervalový tréning. Pre svoju vysokú účinnosť je SPINNING® bežne používaný ku zlepšeniu kondície hráčov NHL.

Vznik a história SPINNINGU
Johnny G

SPINNING® program vytvoril v 80. rokoch minulého storočia diaľkový cyklista JohnatanGoldberg, známy ako “Johnny G.”. Ten pri svojej príprave na preteky “RaceAcrossAmerica” hľadal možnosť, ako čiastočne presunúť svoj tréningový program do miestnosti. V tej dobe iste netušil, že tým odštartuje vznik prvého indoorcyclingového programu SPINNING®.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>